Ankara illustrator Kursu Grafik Tasarım Vektörel Çizim
illustrator Kursu Hafta içi hafta sonu ve esnek eğitim saatleri ile ve illustrator ile Örnek çizimler ile konu anlatımı
[contact-form-7 id=”4319″ title=”Contact form 1″] | Online Dersler Fiyatlar Diğer Eğitimler Ofis & Eğitim Yeri Fotoğrafları Hakkımızda Eğitimen CV’si Şirketimizin Diğer Hizmetleri Günlük Yazılarımız Çalışmalarımız Youtube’da Videolarımız İnstagram Adresimiz Şirketimizin Diğer Sitesi |
illustrator Kursu Ankara
illustrator eğitim kursumuz, konuları illustrator’un tasarım uygulamanıza nasıl yardımcı olabileceğini, TV prodüksiyon becerilerinizi geliştirmenize veya yeni bir video oyunu oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.
Ankara illustrator kursu sıfırdan başlayarak vektörel çizim, kaplama, logo tasarım ve kurumsal kimlik tasarımı kapsamaktadır. illustrator kursu fiyatı oldukça uygun olup, çalışmaya başladıktan hemen sonra geri kazanmış oluyorsunuz.
Gelişmiş ve hassas çizim ve tipografi araçlarını kullanarak vektör resimleri ve illüstrasyonlar oluşturun. Marka kimlikleri ve pazarlama malzemelerinden web, video ve filmlere kadar her işinizde hızlı ve pratik şekilde çalışın. Yalnızca birkaç tıklatmayla renk temalarını, çalışma alanlarını ve projeleri eşitleyebilirsiniz.
Adobe İllustrator’la neler yapılabilir (Örnek Videolar):
Adobe Illustrator, bir Windows veya MacOS bilgisayar kullanarak çizimler, illüstrasyonlar ve sanat eserleri oluşturmaya yönelik bir yazılım uygulamasıdır. Illustrator ilk olarak 1987’de piyasaya sürüldü ve düzenli aralıklarla güncellenmeye devam ediyor ve şimdi Adobe Creative Cloud’un bir parçası olarak dahil ediliyor. Illustrator, dünya çapında grafik tasarımcılar, web tasarımcıları, görsel sanatçılar ve profesyonel illüstratörler tarafından yüksek kaliteli sanat eserleri oluşturmak için yaygın olarak kullanılmaktadır. Illustrator, illüstrasyon oluşturmak için gereken süreyi azaltabilecek birçok karmaşık çizim aracı içerir.
Adobe Illustrator, karikatürler, çizelgeler, diyagramlar, grafikler, logolar ve illüstrasyonlar dahil olmak üzere çeşitli dijital ve basılı görüntüler oluşturmak için kullanılır. Illustrator, kullanıcının bir fotoğrafı içe aktarmasına ve fotoğraftaki bir nesneyi izlemek için kılavuz olarak kullanmasına olanak tanır. Bu, bir fotoğrafın eskiz benzeri bir görünümünü yeniden renklendirmek veya oluşturmak için kullanılabilir. Illustrator ayrıca metni birçok şekilde değiştirmeyi mümkün kılar ve Illustrator’ı kartpostallar, posterler ve metin ile görüntüleri birlikte kullanan diğer görsel tasarımlar oluşturmak için kullanışlı bir araç haline getirir. Illustrator’ın metni bir eğri etrafına yerleştirme yeteneği, özellikle logo oluşturan sanatçılar için kullanışlıdır. Illustrator ayrıca, web sitesinin tamamlandığında nasıl görüneceğini gösteren maketlerin tasarlanmasında ve uygulamalarda veya web sitelerinde kullanılan simgelerin oluşturulmasında da kullanılır.
Adobe Illustrator’ın en önemli özelliklerinden biri, Illustrator kullanılarak oluşturulan resmin kalitesinin, görüntülendiği çözünürlükten bağımsız olmasıdır. Bu, Illustrator’da oluşturulan bir görüntünün, görüntü kalitesinden ödün vermeden büyütülebileceği veya küçültülebileceği anlamına gelir. Bu, bir illüstratörün çizgileri, yayları ve diğer kısımlarını tanımlarken matematiksel ilişkileri kullanan vektör resminin bir özelliğidir. Karşılaştırıldığında, Adobe Photoshop gibi araçlar kullanılarak düzenlenen fotoğraflar çözünürlüğe bağlıdır ve bir görüntü büyütüldüğünde görüntü kalitesi düşer. Bir vektör grafiği, görüntüyü oluşturan ve sırayla vektörlerden oluşan bir çokgenler kümesidir. Her vektör, bir düzlemde x ve y eksenlerinde tanımlanmış bir konuma sahip olan, düğüm veya kontrol noktası olarak bilinen bir konumdan geçer. Bu düğüm, renk, eğri, dolgu, şekil ve kalınlık gibi çeşitli niteliklere sahip vektörün yolunu belirler. Vektörlerin konumu, bir görüntü yeniden boyutlandırıldığında konumlarını tam olarak yeniden hesaplayan matematiksel formüllerle birbirleriyle ilişkilendirilebilir.
Vektör grafiklerinin bu özelliği, görüntüleri oluşturmak için piksel ızgaralarını kullanan Photoshop gibi görüntüleme yazılımlarından farklıdır. Bu tür bir görüntü yeterince büyütüldüğünde, bir bit haritası içeren tek tek pikseller görünür hale gelir. Bu fenomen, pikselleşme olarak bilinen bir görüntü kalitesi kaybına neden olur ve bu, Illustrator’ı bilboard tabelası gibi büyük görüntüler oluşturmak için özellikle avantajlı kılar.
Illustrator’ın vektör görüntüleri oluşturma ve değiştirme yeteneği, dosyaları vektör grafik formatlarında da kaydetmesi gerektiği anlamına gelir. Bu biçimlerden bazıları, aşağıda ayrıntıları verilen Ölçeklenebilir Vektör Grafikleri (SVG), Taşınabilir Belge Biçimi (PDF), Kapsüllenmiş PostScript (EPS), Windows Meta Dosyası (WMF) ve Vektör İşaretleme Dili’ni (VML) içerir:
- PDF, Illustrator’ın dışa aktarabileceği bir dosya biçimidir. Görüntülerin ve metnin donanım, yazılım ve işletim sisteminden bağımsız olarak görüntülenmesini sağlar. Yazı tipleri, grafikler ve metin dahil olmak üzere sabit bir düzen ile düz belgelerin eksiksiz bir tanımını içerir. PDF formatı, bu öğeleri birleştiren ve bunları tek bir dosyada sıkıştıran yapılandırılmış bir depolama sistemi içerir. Ayrıca, grafikler oluşturmak için bir PostScript alt kümesi ve yazı tiplerini belgelerle ilişkilendirmek için bir sistem içerir.
- EPS, grafik dosyalarını depolamasına izin veren ek kısıtlamalara sahip PostScript biçiminin bir alt kümesidir. Bu dosyalar genellikle bağımsızdır ve başka bir PostScript dosyasına yerleştirilebilir. Bir EPS dosyası, esasen, bazı uygulamaların görüntüleyebildiği, görüntünün düşük çözünürlüklü bir önizlemesini içeren bir PostScript programıdır. Tarihinin başlarında, Illustrator dosyalarının sayfa düzeni uygulamalarıyla paylaşılması için EPS formatında kaydedilmesi yaygındı.
- WMF, orijinal olarak Windows tarafından 1990’larda Illustrator’ın dışa aktarabildiği bir formattır. Bu format, hem vektör grafiklerini hem de bitmap’leri saklayarak SVG formatına benzer bir şekilde kullanılmasına izin verir. WMF dosyaları, Windows Grafik Aygıt Arabirimi’nin (GDI) bir görüntüyü görüntülemek için kullandığı işlev çağrılarının bir listesini içerir. Bazı GDI işlevleri hata işlemeyi gerçekleştirdiğinden, bir WMF yürütülebilir kod içerebilir.
- VML Bu, Office Open XML standartlarının bir parçası olan iki boyutlu vektör grafikleri için XML tabanlı bir biçimdi. Eski amaçlar için hala Office Open XML’e dahil edilmesine ve orijinal olarak Illustrator tarafından desteklenmesine rağmen, 2012 itibariyle artık Internet Explorer tarafından desteklenmiyor.
- SVG, SVG özelliği, World Wide Web Consortium (W3C) tarafından 1999’dan beri açık bir standart olarak sürdürülmektedir. Bu biçim, hem animasyonlar hem de etkileşimli görüntüler için iki boyutlu grafikleri destekleyen Genişletilmiş İşaretleme Dili’ne (XML) dayanmaktadır. SVG görüntüleri, XML dosyalarında tanımlanarak sıkıştırılmalarına, dizine alınmalarına, komut dosyası oluşturmalarına ve aranmalarına olanak tanır. SVG dosyaları herhangi bir metin düzenleyici ve diğer birçok çizim uygulamasıyla düzenlenebilir. Adobe, W3C’nin bir üyesi olarak bu dosya biçimini Illustrator’da ve ürettikleri diğer uygulamalarda destekler.
Illustrator’ın Kaydetebileceği veya Dışa Aktarabileceği Diğer Dosya Biçimleri
Illustrator ayrıca dosyaları şu biçimlerde dışa aktarabilir:
- AutoCAD Drawing (dwg)
- AutoCAD Interchange (dxf)
- BMP (bmp)
- Enhanced Metafile (emf)
- Flash (swf)
- JPEG (jpg, jpe, jpeg)
- GIF
- Macintosh PICT (pct)
- Photoshop (psd)
- PNG (png)
- Targa (tga)
- Text Format (txt)
- TIFF (tif)
Illustrator’ın İçe Aktarabileceği Dosya Biçimleri
Illustrator, bu formatlardaki dosyaları içe aktarabilir ve bunları mizanpajlara veya resimlere yerleştirebilir:
- Adobe (fxg)
- Adobe Illustrator (ai, ait)
- AutoCAD Interchange File (dxf)
- AutoCAD Drawing (dwg)
- BMP (bmp, rle, dib)
- Computer Graphics Metafile (cgm)
- CorelDraw (cdr)
- Enhanced Metafile (emf)
- Freehand (fh7, fh8, fh9, fh10, fh11, ft11)
- GIF
- JPEG (jpg, jpe, jpeg)
- Macintosh PICT (pic, pct)
- Microsoft RTF (rtf)
- Microsoft Word (doc, docx)
- PCX (pcx)
- Photoshop (psd, pdd)
- Pixar (pxr)
- PNG (png)
- Targa (tga, vda, icb, vst)
- Text (txt)
- TIFF (tif, tiff)
Illustrator’ın 1. Sürümü ilk olarak 1987’de Apple Macintosh için piyasaya sürüldü. O zamanlar Adobe, yazı tiplerini geliştirmeye ve bilgisayarların PostScript olarak bilinen ofis yazıcılarıyla iletişim kurmak için kullanabileceği bir dil sağlamaya odaklanmıştı. Illustrator, Adobe’nin yazı tipi geliştirme çabalarını da destekledi ve ayrıca Adobe’nin başlangıçta geliştirmediği, ancak dağıtıp satın aldığı Photoshop için bir yardımcı ürün olarak hizmet etti. Illustrator’ın orijinal sürümünde önizleme modu yoktu ve kullanıcıların çalışmalarını önizlemek için ikinci bir pencere açmaları gerekiyordu.
Illustrator Sürüm 2, 1989’da piyasaya sürüldü ve Illustrator’ın Windows işletim sistemini destekleyen ilk sürümüydü. Adobe ayrıca 1990’ların başında NeXT, Silicon Graphics ve Sun Solaris dahil olmak üzere çeşitli diğer işletim sistemleri için Illustrator sürümlerini yayınladı. Ancak, bu işletim sistemleri yaygın olarak kabul görmediğinden, bu sürümlerin tümü, satışların düşük olması nedeniyle durduruldu. Sürüm 4, aynı zamanda önizleme modunda düzenlemeyi destekleyen ilk sürüm olan Windows’u destekleyen bir sonraki Illustrator sürümüydü. Ancak bu yetenek, 1993’te piyasaya sürülen sürüm 5’e kadar Macintosh için mevcuttu.
Illustrator Sürüm 6, Macintosh odaklı olan son sürümdü çünkü sonraki sürümlerdeki arabirim Windows ile daha fazla uyumluluk sağlamak için önemli ölçüde değişti. Adobe ayrıca, arayüzü Photoshop tarafından kullanılana daha benzer hale getirmek için 1997’de sürüm 7 ile yol düzenlemeyi de ekledi. Bu süreç, yollarla çalışmak için iki arayüz neredeyse aynı olana kadar devam edecekti. Illustrator’ın 7. sürümündeki bir diğer önemli değişiklik, TrueType ve PostScript Type I yazı tipleri arasındaki rekabeti etkin bir şekilde sona erdiren TrueType yazı tipleri için desteğin eklenmesiydi. Sürüm 7 ayrıca, üçüncü tarafların standart Illustrator işlevselliğinin parçası olmayan yetenekler eklemesine izin vererek illüstratörün yeteneklerini büyük ölçüde genişleten eklentileri destekleyen Adobe Illustrator’ın ilk sürümüydü.
Illustrator, PDF ve SVG formatlarına kaydetme yeteneğinin yanı sıra bir bitmap (Vektör olmayan) biçiminde dışa aktarılan resimler için bir rasterleştirme önizlemesi sunması da dahil olmak üzere 2000’lerin başında Web yayıncılığını destekleyen bir dizi özellik içeriyordu. Adobe ayrıca 2000 yılında kullanıcıların SVG’yi birçok tarayıcıda görüntülemesine izin veren Adobe SVG Viewer’ı (ASV) tanıttı. Adobe, ASV’yi 2009’da durdurdu, ancak Illustrator, 2011 yılına kadar tüm büyük tarayıcılar için yerel SVG desteği sağlayarak ayrı görüntüleyiciyi gereksiz hale getirdi.
Sürüm 11’in piyasaya sürülmesi, Illustrator CS veya 2003’te ortaya çıkan Creative Suite olarak pazarlandı. Adobe Creative Suite (CS), InDesign ve Photoshop gibi diğer grafik tasarım uygulamalarını da içeriyordu. Bu sürüm aynı zamanda 3 boyutlu nesnelerin oluşturulmasını destekleyen ilk sürümdü. Illustrator CS2, 2005 yılında piyasaya sürüldü. Illustrator CS2’nin yeni özellikleri arasında özel bir çalışma alanı ve kontrol paleti vardı. Adobe, Aldus’u satın aldı ve bu satın alma ile rakip bir çizim uygulaması olan FreeHand geldi. Adobe, 2007’de FreeHand desteğini durdurdu ve FreeHand kullanıcılarının Illustrator’a geçişini desteklemek için araçlar geliştirmeye başladı. Illustrator CS3, 2007’de piyasaya sürüldü ve canlı renk, birden çok kırpma alanı ve bir renk kılavuzu paneli gibi özellikler ekledi.
2008 yılında piyasaya sürülen Adobe Illustrator CS4, mevcut araçlarda iyileştirmeler yaptı ve birden fazla sanat panosunu koruma yeteneği gibi bazı FreeHand özelliklerini tanıttı. Her sanat panosu, bir görüntünün ayrı bir sürümünü tutabilir ve kullanıcıların görüntünün birden çok sürümünü tek bir belgede saklamasına olanak tanır. Illustrator CS5’te, bir yol boyunca renkleri işlerken kullanıcıya daha fazla kontrol sağlayan yükseltilmiş bir degrade aracı da dahil olmak üzere ek araçlar tanıtıldı. Bu sürümle birlikte, kullanıcının üst üste binen fırça darbelerini daha kolay birleştirmesini sağlayan bir Kabarcık Fırçası özelliği de tanıtıldı.
2010 yılında piyasaya sürülen Illustrator CS5, daha doğal görünümlü vuruşlar sağlayan Bristle Brush’ı tanıttı. Bu sürümde yeni olan ek değişiklikler, Freehand’s Perspective Grid’i ve mevcut özelliklerde yapılan çeşitli iyileştirmeleri içerir. 2012’de piyasaya sürülen CS6 Sürümü, yeni bir arayüz ve katman panelleri dahil olmak üzere birçok yeni özelliği tanıttı. Renk rampasında ve RGB kodlarında yapılan değişikliklerin yanı sıra çeşitli hata düzeltmeleri de Illustrator CS6’nın performansını iyileştirdi.
Illustrator CS6’dan sonra Adobe, Creative Cloud’un bir parçası olduğu için Illustrator CC’yi tanıttı. Geçerli sürüm Adobe Illustrator CC 2020’dir.
Illustrator CC, doğrudan Adobe’den edinilebilir. Bireysel uygulama veya Creative Cloud’da bulunan uygulama paketi için bir abonelik gerektirir. Bireysel Adobe Illustrator uygulaması, aylık olarak aylık 19,99 ABD Doları veya yıllık abonelikle aylık 17,99 ABD Doları karşılığında lisanslanabilir. Tüm Creative Cloud uygulamasına erişim ücretleri, yüzde 20 indirim alan ön ödemeli bir plan kullanan müşteriler için aylık 49 ABD dolarıdır.
Bir bilgisayarda tasarlanan grafikler için iki ana dosya türü vardır: vektör görüntüleri ve raster görüntüler.
Adobe Illustrator, ölçeklenebilir vektör grafikleri (veya vektör görüntüleri) üretir. Bu grafikler, vektörleri (matematiksel olarak tanımlanmış çizgiler ve eğriler) yapı taşları olarak kullanan dosyalardır. gif, jpeg ve tiff dosya türlerinin (tümü raster tabanlı) aksine, vektör görüntüleri bir piksel ızgarasından oluşmaz. Bunun yerine, aralarında bir şekil, açı ve çizgi kombinasyonu olan bir başlangıç noktası ve bir bitiş noktası içeren yollarla oluşturulurlar. Tüm vektör görüntüleri, tasarım ne kadar karmaşık olursa olsun, bir dizi geometrik çizgiye ve şekle (vektörlere) bölünebilir, amaca yönelik olarak birbirleriyle ilişkili olarak yerleştirilebilir. Yollar birbirleriyle matematiksel formüllerle ilişkilidir. Bu, sonsuz olarak ölçeklendirilmelerini ve yeniden ölçeklenmelerini sağlar.
Vektör grafikleri çözünürlükten bağımsızdır — ayrıntı veya kaliteden ödün vermeden herhangi bir boyuta ölçeklenebilirler. Adobe Illustrator kullanılarak yapılan bir vektör görüntüsü, yeniden boyutlandırdığınızda, öğeleri veya renkleri değiştirdiğinizde veya herhangi bir ortama yazdırdığınızda bile temiz çizgilerle canlı kalır. Vektör grafikleri oluşturmak, kaliteyi hiç kaybetmeden sonsuza kadar büyütülebilen ve küçültülebilen temiz, güzel sanat eserleri yaratmanıza olanak tanır.
Adobe Illustrator, 30 yılı aşkın süredir çalışan ve tüm komutların %100’ünü kapsayan bir yazılımdır. Adobe bu alanda uzmandır ve bu yazılım, onlardan öğrenmemizi kolaylaştıran neredeyse tüm profesyoneller tarafından kullanılır. Illustrator ve diğer Adobe ürünlerinin lisansını satın alırsanız bu size para kazandırabilir.