Ankara Premiere Pro Kursu Video Edit & Seslendirme
Adobe Premiere Pro Kursu Hafta içi hafta sonu ve esnek eğitim saatleri ile ve Premiere Pro ile Video Edit Örnek çalışmalarla konu anlatımı
[contact-form-7 id=”4319″ title=”Contact form 1″] | Online Dersler Fiyatlar Diğer Eğitimler Ofis & Eğitim Yeri Fotoğrafları Hakkımızda Eğitimen CV’si Şirketimizin Diğer Hizmetleri Günlük Yazılarımız Çalışmalarımız Youtube’da Videolarımız İnstagram Adresimiz Şirketimizin Diğer Sitesi |
Premiere Pro Kursu Ankara
Ankara Premiere Pro kursu sıfırdan başlayarak video edit, kurgu, montaj, seslendirme, yeşil perde, animasyon konuları anlatıyoruz. Premiere pro kursu fiyatı oldukça uygun olup, çalışmaya başladıktan hemen sonra geri kazanmış oluyorsunuz.
Premiere Pro eğitim kursumuz, konuları video edit, yeşil perde, seslendirme, animasyon ve sosyal medya için video edit çalışıyoruz.
Adobe şirketi tarafından geliştirilen video düzenleme yazılımı Adobe Premiere profesyonellerin, öğrencilerin ve ev kullanıcılarının tercih ettiği yazılım, ev videoları, filim kurgu ve prodüksiyonlarda kurgulanabilir. Matrox ve Decklink kartlarıyla uyumlu çalışır. En büyük avantajı After Effects ile olan uyumudur. Ayrıca Adobe Photoshop ile de uyumludur.
- Premiere Pro CC nedir?
- Premiere Pro ne yapar?
- Premiere Pro'yu kimler kullanır?
- Premiere Pro'nun Tarihçesi
- Premiere Pro'nun içe ve dışa aktaramadığı video ve ses biçimleri
- Premiere Pro'nun maliyeti nedir?
Adobe Premiere Pro, mac OS veya Windows bilgisayarlarda video düzenleme için yaygın olarak kullanılan bir yazılım uygulamasıdır. Premiere Pro, videoları, reklamları ve diğer filmleri, televizyonları ve çevrimiçi videoları düzenlemek için kullanılır. Kapsamlı bir video düzenleme yazılımı uygulamasıdır ve Adobe Creative Cloud uygulama setinin bir parçası olarak da mevcuttur. Premiere Pro, yaratıcı projelerde genellikle After Effects ve Photoshop ile birlikte kullanılır.
Premiere Pro CC adındaki CC, “Creative Cloud”u temsil eder ve Premiere Pro’nun abonelik tabanlı bir sürümüdür. Premiere Pro programında yeni güncellemeler mevcut aboneler için indirilebilir. Premiere Pro’nun CC sürümünü kullanmak için geçerli bir abonelik gereklidir. Premiere Pro CS gibi eski Premiere Pro sürümleri abonelik gerektirmez. Adobe, 2013 yılında Creative Cloud’un bir parçası olarak Premiere Pro’nun abonelik tabanlı sürümlerine geçiş yaptı. Adobe, yaklaşık her 12 ila 18 ayda bir Premiere Pro CC’de yeni güncellemeler yayınlar. Yıldan yıla güncellemeler genellikle mütevazıdır ve Premiere Pro CC 2017 ve Premiere Pro CC 2018 gibi sürümler arasındaki farkı çoğu kullanıcı için fark etmez.
Premiere Pro, yayın kalitesinde, yüksek tanımlı video üretmek için gerekli tüm genel video düzenleme görevleri için kullanılabilir. Video, ses ve grafikleri içe aktarmak için kullanılabilir ve dağıtım için gerekli ortama ve formata aktarılabilen yeni, düzenlenmiş video sürümleri oluşturmak için kullanılır. Premiere Pro kullanarak videolar oluştururken, çeşitli video ve hareketsiz görüntüler birlikte düzenlenebilir. Videolara başlıklar eklenebilir ve diğer efektlerle birlikte filtreler uygulanabilir.
Premiere Pro, video prodüksiyon firmaları, haber istasyonları, pazarlama uzmanları ve tasarım firmaları tarafından kullanılır. Video editörleri, prodüksiyon yöneticileri, pazarlama yöneticileri ve multimedya tasarımcıları gibi rollerde çalışan kişilerin tümü, video içeriği oluşturmak ve düzenlemek için Premiere Pro’yu kullanır. Premiere Pro, yazılım geliştirme firması Adobe Systems tarafından geliştirilmiştir.
Adobe Premier Pro, basit bir Premiere olarak başladı ve 1991’de Mac işletim sistemi için tanıtıldı. İlk bilgisayar tabanlı doğrusal olmayan düzenleme sistemlerinden biriydi. Premiere Pro adı 2003 yılında tanıtıldı ve sonraki tüm sürümler için kullanıldı. Premier Pro’nun ilk sürümü, Premiere Pro 1’den Premiere Pro 7’ye kadar bir dizi isme sahipti.
Sonraki her Premiere Pro sürümü, aşağıda belirtilen ek değişiklikleri içermektedir:
Premiere Pro 1.5, selefi PPRO’dan daha kararlı bir sürüm olarak piyasaya sürüldü. Hata düzeltmeleri, aksaklıklar ve birkaç küçük ekleme içeriyordu.
Premiere Pro 2, yeni bir arayüz, yeni özellikler ve Adobe ailesindeki diğer uygulamalarla geliştirilmiş entegrasyon dahil olmak üzere bir dizi değişikliğe sahipti. Bu sürümle birlikte çoklu kamera düzenleme, DVD’ye kayıt, GPU hızlandırmalı işleme ve yerel HD/HDV desteği tanıtıldı.
Premier Pro CS3: Bu sürüm 2007’de yayımlandı. Bu sürümün yeni, dikkate değer özelliklerinden biri de zamanı yeniden eşlemeydi. Bu süre zarfında Mac desteği de yeniden sunuldu.
Premiere Pro CS4: Premiere Pro’nun bu sürümü, geliştirilmiş bir düzenleme iş akışı, daha fazla esneklik ve artırılmış biçim desteği ile Ekim 2008’de piyasaya sürüldü.
Premier Pro CS5: Nisan 2010’da piyasaya sürülen Mercury Playback Engine, önemli bir ilaveydi. Bu, oluşturma gerektirmeyen önizlemeye izin verdi. Bu sürüm ayrıca yazılımda küçük geliştirmeler içeriyordu.
Premiere Pro CS6: Mayıs 2012’de bu sürüm, arayüzde bir dizi değişiklik yaptı. Geliştirmeler arasında ayar katmanları, panjur onarım efekti, üç yönlü renk düzeltmeleri, yeni ön ayarlı tarayıcı ve daha fazlası yer aldı. Kullanıcılar ayrıca Adobe Prelude, SpeedGrade ve Adobe Creative Cloud ile tanıştırıldı. Bu, bağımsız bir yazılım paketi olarak satın alınabilecek son sürümdü. Performansı etkileyen hataları düzeltmek için güncellemeler yapıldı, ancak CC’ye geçiş kalıcı.
Premiere Pro CC: Premiere Pro CC’nin Creative Cloud sürümünün ilk sürümü, bir dizi iyileştirmeyle birlikte Haziran 2013’te yayınlandı. Buna link & bul, yeniden tasarlanmış zaman çizelgesi, geliştirilmiş ses miksajı, Lumetri Deep Color Engine, geliştirilmiş çok kameralı düzenleme, Adobe Anywhere entegrasyonu ve daha fazlası dahildir. Bu, yalnızca abonelik hizmeti aracılığıyla kullanılabilen PPRO’nun ilk sürümüydü. Premiere Pro CC’nin her sürümünün CC’den sonra yayın yılını eklemesiyle devam eden yükseltmeler devam etmektedir. Örneğin, Premiere Pro CC 2015, 2017 ve 2018 sürümleri olmuştur. Premiere Pro CC 2018 veya Sürüm 12.0, hareketli grafik şablonları, After Effects hareketli grafik şablonlarını After Effects’e ihtiyaç duymadan kullanma seçenekleri, sürükleyici video gibi yeni özellikler ekledi başa takılan ekranı kullanarak düzenleme ve daha fazlası. Mevcut sürüm Premiere Pro CC 2020’dir.
Aşağıdaki biçimler Adobe Premiere Pro tarafından desteklenir. Premiere Pro bu biçimleri içe aktarabilirken, belirli dosya türlerini içe aktarmak için belirli kodeklere ihtiyaç duyabilir. Bir dosya düzenlenip Premiere Pro projesine eklendiğinde, orijinal formata veya farklı bir formata aktarılabilir.
Dışa aktarılabilen ana dosya biçimlerinin çoğu aşağıda listelenmiştir:
Multimedya konteyner formatı (3GPp, 3G2); Gelişmiş Ses Kodlama (AAC); Ses Değişim Dosyası Formatı (AIFF); Apple video sıkıştırma formatı (Apple ProRes); Adobe Ses Belgesi (ASND); Microsoft AVI, Tip 1 ve 2 (.avi); Yayın DALGA formatı (BWF); Ham DV akışı (DV); Hareketli GIF (GIF); MPEG-1 Video Dosyaları (MV1); MPEG-4 ses; MPEG-4 video dosyaları; QuickTime formatı (MOV); MP3 ses (MP3); QuickTime Filmi (MP4); MPEG-1 ve 2 (MPEG, MPG, MPE); Medya değişim formu (MXF); Ses Projesi Formatı (OMF); Windows Dalga Formu (WAV); ve Windows Media, yalnızca Windows (WMV)
Premiere Pro, çoğu kullanıcı için aylık 20 ila 30 ABD Doları arasında veya yıllık bazda yıllık 240 ABD Dolarıdır. Kesin fiyat, satın alınan aboneliğin türüne ve bir kişi, kuruluş veya öğrencileri ve öğretim üyeleri de dahil olmak üzere eğitim kurumu tarafından satın alınıp alınmadığına bağlıdır. Aboneliğin yenilenmemesi durumunda yazılım uygulamasına erişim sağlanamaz.
Aslen bilgisayarın genel verimine oranlı çalışan Adobe Premiere Pro, uyumlu olduğu donanımlarla kullanıldığında tam video işleme, efektleme ve gerçek zamanlı giriş-çıkış sağlama gibi özelliklere de sahiptir.
Yeni dönem sürümlerde, günümüzün önemli video biçim ve standartlarının da (HD, 24P v.s) işlenmesi mümkündür.
Adobe Premiere Pro, esnekliği, çapraz platform uyumluluğu ve sezgisel tasarımı nedeniyle hem işletmelerde hem de post prodüksiyon evlerinde video düzenleme için endüstri standardı bir yazılım haline geldi. Bu derinlemesine kurs, yeni başlayanların kullanımında uzmanlaşmasını sağlayacaktır.
Kurs, Adobe Premiere Pro’yu kullanarak baştan sona video düzenleme işlemini kapsayacaktır.
Eğitmen liderliğindeki gösteriler ve alıştırmalar aracılığıyla, çeşitli medya kullanarak kısa bir tanıtım videosunu veya filmi düzenlemeyi, video efektleri ve başlıkları eklemeyi ve son olarak bitmiş videonuzu dışa aktarmayı öğreneceksiniz. Kendi videolarınızı, fotoğraflarınızı vb. Getirmenize izin verilmesine rağmen, tüm medya sağlanacaktır.
İşlenmiş konular
- Medya yöneticisi
- İçe aktarmak ayarları
- Dijital video formatları ve standartları
- Video düzenleme araçları ve teknikleri
- Efektler ve geçişler ekleme
- Ses düzenlemesi ve geçişleri
- Başlık ekleme
- Yeşil veya Mavi Perde Kullanması ve Editlemesi
- Bitmiş videoyu dışa aktarma
- Ders Çıktıları
Bu kursun sonunda şunları yapabilmeniz gerekir:
Adobe Premiere arayüzünü, video iş akışlarını ve dijital video formatlarını anlayın
Video, ses ve diğer medya içeriğini profesyonelce düzenleyin
Videonuzu geliştirmek için video efektleri, geçişler, başlıklar ve video oluşturucular ekleyin
Kısa bir tanıtım videosu veya kısa bir film tamamlayın
Video içeriğini sonlandırmak ve onu DVD yazma ve / veya web, TV ve mobil çıkışlara hazırlamak için Adobe Dynamic Link kullanın.
Kim katılmalı
Adobe Premiere Pro hakkında bilgi edinmek isteyen video sanatçıları, film yapımcıları ve grafik sanatçıları edinmek
Takip Kursları
Bu kursu tamamladıktan sonra Adobe eğitiminize Adobe After Effects ve Animasyon: Yeni Başlayanlar ile devam etmek isteyebilirsiniz.
Özelleştirilmiş Eğitim
Ayrıca gruplar, bireyler ve işletmeler için özel video düzenleme kursları düzenliyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için Özel Eğitim sayfamızı ziyaret edin.
İlgili Dersler
Adobe Creative Suite için çok çeşitli Adobe kursları sunuyoruz – Dijital Beceriler sayfamız hakkında daha fazla bilgi edinin.
Diğer linkler:
http://www.adobe.com/
https://www.photoshopgurus.com/forum/